h1

Architecture Monday

September 4, 2017

This one’s not completed or open for “business” yet (I say that in quotes as it’s a library and so not really a business) so we can’t see inside, but I do like what I see with the exterior!  Take the corners, pull them up, and insert glass.  Nice.  A straightforward move that, pardon the pun, reads well and really projects the public space within outward to the community it serves.

Not every corner need be pulled up to the same height;  I’m guessing this corner is the children’s wing, and they get their own right-sized windows.

I really dig the black panels that ring the structure.  Ribbed and folded, from a distance they read (again, sorry) like the pages in a book.  It also really contrasts nicely with both the vibrant green of the entry and, even better, the planted roof that’ll help keep the building cool in several senses of the word.

Best of all, check out how the leafy shadows from nearby trees plays across those irregular folds.  Two sets of textures that combine for double richness.

Great stuff.  Kew Gardens Hills Library by WORKac.  Photos by Field Condition.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: