Architecture Monday

Adaptive reuse can always be such a delight, and this is no exception!  A ginormous former postal service mail sorting warehouse turned into a huge new combo of shops, restaurants, and offices, with a huge flexible music venue and topped off by an even huger green roof, complete with urban farm!

Before…

 

Also before…

The strategy is a cool one, cutting away large sections of flooring and roof to create three large atriums capped by translucent glazing, each one named for the sculptural stair within that joins the two levels plus garden roof:  X, O, and Z.  The patina laden character of the warehouse remains on display, especially through the old painted columns that still retain their wear and tear as well as identification markers, all coexisting nicely with the more sleek glass and steel additions.  Not to mention that grand rooftop garden.

I dig this kind of project, where super-solidly built buildings – whose construction feels like it can last another thousand years – and, rather than demolishing them, reuses them by taking advantage of that solidity in creative ways, as was done here through new openings and amenities that the solid structure could easily handle.  And voila, a whole new venue ready for use without debris and energy use of tearing the whole thing down and starting over.  Great stuff.

POST (see what they did there?) by OMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s